THE CROODS





Aslan Kral, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin gibi filmlerin yönetmeni Chris Sanders'in yönetmen ve senaristliğini Kirk De Micco ile üstlendiği 2013 yapımı animasyon türündeki filmin seslendirmelerini Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone gibi ünlü isimler yapmıştır. IMDB 7.2. Film keyifli senaryosuyla, tarih öncesi çağlarda yaşayan bir ailenin yaşadığı maceraları konu almaktadır.


Croods ailesi, tarihsel süreçte hayatta kalmayı başarabilen tek ailedir. Üç çocuğu, eşi ve annesi ile birlikte Grug, mağaranın dışındaki dünyadan mümkün olduğu kadar uzaklaşan ve uzaklaştıran aile babasıdır. Merakı ve dış dünyaya ilgisi olan kızı Eep bir gün kendileri dışında yaşayan Guy ile karşılaşır. Guy ateşi bulmuş ve son derece medeni bir hayat yaşamaktadır. Anakaraların ayrılmaya başlaması ile birlikte Croods ailesi mağarayı terk eder ve Guy ile yolculuğa çıkarlar. Sıra dışı maceralara tanık olacakları bilmedikleri bir dünyayla karşılaşacaklardır.

Filmde, ilkellik ile modernlik çatışmasına dikkat çekilmiş, Grug'un ebeveyn, Guy'ın yetişkin rolleri de buna fazlasıyla katkı sağlamış. İlk çağ doğası, yaşantısı ve izlerini renkli bir gözle görebileceğimiz filmin görselleri çok başarılı. Farklı türde hayvanların, bitkilerin hayal edildiği, yaşantıların kurgulandığı senaryo içerik itibariyle sadece küçüklere değil büyüklere de hitap ediyor. Bu tarzda, modernizenin içeriğini barındıran filmlerde genel olarak günümüz espirileri eklenerek renk ve özgünlük katılması amaçlanır, bu filmde de fotoğraf çekimleri, Guy'ın ayakkabı icadı sahneleri bunu göstermektedir. Filmde yeniliğin getirdiği keyfe, korkuları yenmeye ve anı yaşamaya dair kesitlerin yanı sıra, beraberlik, empati gibi kavramlar da film içindeki mesajlar arasında yer almakta.

Kendine has kurgusu ve zekasıyla yapılmış olması, animasyon kategorisinde teknik içerikle de buluşarak üst sıralara kendini taşımıştır. Diyeceksiniz ki neden 2013 yapımı?... 2017'de devam filmi gelmeden hatırlatma yapılmasında fayda var, izlemeyenlerin keyifle izleyeceği bir film olduğu şüphesiz. İyi seyirler!!!

Yorumlar