ANGER MANAGEMENT



50 İlk Öpücük, Akıllı Ol gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış olan Peter Segal'in elinden çıkma 2003 yapımı filmde başrolleri Jack Nicholson ve Adam Sandler paylaşmakta. IMDB puanı 6.2. Jack Nicholson'ın oyunculuğuyla yürümüş film iki saatlik sürede öfke yönetimi hakkında ders hatta terapi niteliği taşıyor. Adam Sandler tarzını bilenler yabancılık çekmeyecektir. 


Filmde, Adam Sandler  yaşadığı sorunları dışa vurmayıp içinde yaşayan, kendi halinde, öfkesiz Dave Buznik karakterini canlandırmaktadır. Filmin konusunu ise, Dave'in bir uçak yolculuğu sırasında yaşadığı yanlış anlaşılma nedeniyle öfke yönetimi programına dahil edilmek zorunda bırakılması ve bu süreçte aslında kendiyle yüzleşmesi ve çatlak bir hoca olan Dr. Buddy Rydell'la yaşadıkları oluşturmaktadır.  


Öfke duygusunun olmadığını düşündüğümüz insanlar, aslında öfkesini ifade edemeyen insanlardır. Bu tip insanlar, duygularını dışarı bağırarak, etrafına zarar vererek çatışmalara girenlerden çok daha tehlikeli sonuçlar yaratabilir. Filmdeki Dave karakteri için bunun üzerinde odaklanılmış, bu yüzden de doktorun onunla daha fazla ilgilenmesine neden olmuştur. Buddy çatlak, öfkesini kontrol edemeyen gibi görünse de aslında senaryoyu en başından çizmiş ve ne yaptığını çok iyi bilir bir şekilde Dave'i geliştirmiştir. Bu sayede Dave iç dünyasındaki kötülüklerle başa çıkmayı adım adım öğrenmeye başlar. 



Bu süreçte film inanılmaz komik sahnelerle seyirciye keyifli zamanlar yaşatıyor. Zaman zaman "yok artık" zaman zaman "bu işte bir iş var" diyeceğiniz filmin tek eksik yanı final sahnesi. Finaldeki sürpriz gelişme güzel kurgulanmış fakat sonunu inanılmaz sönük bitirmişler. Ve yine en sonda bir keşke. Yine de Nicholson ve Sandler ikilisinin uyumuyla keyifle izlenilebilecek, bu sırada da öfke ve yönetimi hakkında öğrenileceklerle birlikte izlemek için çok uygun bir komedi filmi olduğunu düşünüyorum. İyi seyirler!






Yorumlar