YES MAN


Peyton Reed yönetmenliğiyle Jim Carrey'nin üstün performans sergilediği 2008 yapımı komedi tarzı film geniş hayran kitlesi oluşturmasıyla seyircinin dikkatini çekmektedir. Filmin senaryosu Danny Wallace'ın aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. IMDB puanı 6.9. Jim Carrey kendi tarzıyla, mimikleriyle filme yine damgasını vurmuş. Film her şeyden önce insanların hayata karşı aldıkları tavırın göstergelerini konu alıyor. 



Filmde Jim Carrey, yaşamını her şeye sürekli "hayır" diyerek sürdüren Carl Allen karakterini canlandırmaktadır. Bir gün bir arkadaşının da tavsiyesiyle katıldığı konferansla birlikte hayatı bir anda değişecek ve "evet" demenin gücünü öğrenmeye başlayacaktır. Her hayır dediğinde başına kötü olaylar gelmeye başlayacak ve evet demelerin sonunda geldiği nokta seyirciye komik sahneler yaşatacaktır.


Filmin konusu yaşam üzerine odaklanmış ve hayata karşı bakılan optimistliğin ona neler vereceğini vurgulamıştır. Her şeye evet diyen insanlar da hayat yönünü belirleyemediğinden dolayı filmde bu noktaya değinilmesi her ikisinin de yeri geldiğinde kullanılması gerektiğini bizlere düşündürüyor. Aykut Oğut'un "Geminin kaptanı olduğumuzu kabul eder ve gemiyi istediğimiz yere götürürüz ya da kaptanın biz olduğunu kabul etmez ve yine de gemiyi istediğimiz yere götürdüğümüzü bilmeksizin bunu yaparız. " sözleri bunu çok güzel vurgulamıştır. Evet ile hayırın dengesiyle hayatın yönünü kendimiz belirleyebilmeli, geminin kaptanı olarak istediğimiz yere kendimiz götürebilmeliyiz. Filmden en güzel çıkarılabilecek mesajlardan bir tanesi de hayata karşı oluşan bakış açısını değiştirmenin insana neler sunacağını ve insanın kendini aşmasında nelerin gerekli olduğunu görmektir. Jim Carrey tarzını sevenlere kahkaha şöleni yaşatacak film mutlaka izlenmesi gerekenler arasında. İyi seyirler!



Yorumlar