THE DEVIL WEARS PRADA




Başrollerini Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt gibi isimlerin paylaştığı 2006 yapımı komedi drama film 2003 yılında Lauren Weisberger'ın ilk romanından aynı isimle uyarlanmıştır. IMDB puanı 6.8. Kitabın filmi yapılmasından ötürü seyirci beklentileriyle yarışan film Meryl Streep'in muhteşem oyunculuğunu ve mimiklerini ön plana çıkarmasıyla moda dünyasını seyirciye yansıtmıştır. 


Filmin konusuna gelecek olursak Runaway Magazin şirketinin yöneticisi Miranda Priestly kendisine asistan olarak gazetecilik hayali kuran mezun Andrea Sachs'ı alır. Andrea, iş tanımı ve bulunduğu ortam kendisine uymasa da vazgeçmeden çabalar ve hızlı bir şekilde ilerler. Zamanla birtakım şeylerden vazgeçtiğini ve fedakarlık ettiğini gözlemleyen Andrea için seçim zamanıdır. Ya moda dünyasının büyülü atmosferine kapılacak ve arkadaşlarını geride bırakacak, ya da hayalini kurduğu yolda ilerleyecektir. 


Film her şeyden önce moda dünyasının arka planını gözler önüne sermektedir. Elbiseler, ayakkabılar, moda renklerle görselliği ön plana çıkaran film, şeytan marka giyerden yola çıkarak moda dünyasında yaşananlara eleştirel bakış açısı getirmiş. Filmde ayrıca yükselmek için sevdiklerini kaybetmek zorundasın ile birlikte kazanan yalnızdır vurgulanmış. Filmin sonu ise tam beklenildiği gibi. İzlendiğinde iş dünyası, modanın perde arkası, ilişkiler gibi birçok açıdan perspektif kazanılacağını düşündüğüm filmi izlemenizi tavsiye ederim. Soundtrack ve oyunculukların güzelliğiyle de hafta sonunuza keyif katacak tarzda. İyi seyirler!

Yorumlar