A THOUSAND WORDS



Eddie Murphy'nin başrolde yer aldığı 2012 yapımı aile ve fantastik kategorisinde değerlendirilen filmin yapımcılığını çoğunlukta Nicolas Cage ve Alain Chabat üstlenmiştir. IMDB puanı 5.9. Film genel çerçevede Liar Liar filmini çağrıştırsa da izlenildiğinde tarzlarının ve mesajlarının farklılığı görülecektir.


Konusu itibariyle film Eddie Murphy'nin canlandırdığı Jack karakteri etrafında dönmektedir. Çok iyi bir kitap simsarı olan Jack'in ikna kabiliyeti o kadar yüksektir ki karşısındakinin konuşmasına fırsat vermeden herkese her şeyi yaptırabilir. Yeni bir proje kapsamında Sinja ile görüşmesi sonrası Jack'in, yaşadığı evin bahçesinde Bodhi ağacıyla yüzleşmesine neden olacak ve hayatı birdenbire değişmeye başlayacaktır. Bir kelimenin bir yaprağı dökmesi demek Jack'in sona bir adım yaklaşması olduğundan iletişimde farklı yollar denemeye başlayarak iç dünyasında yolculuğa çıkacaktır.
 
 

Film öncelikle senaryo itibariyle özgün bir şekilde seyirciyle buluşuyor. Diğer filmlerden geri planda kalmasının sebebi olarak da birçok eleştirmenin filmi Liar Liar'a benzetmesi olabileceği görüşündeyim. Aslında film kişinin iç dünyasını keşfetmesini ve hayatta her şeyin laftan ibaret olmadığını, etrafında olup bitenin farkına varılmasının ve sevdiği kişileri lafla değil sevildiklerinin gösterilmesi gerektiğini yansıtıyor.


Ve filmde temel nokta olarak kişinin iç öfkesinin kendisinden uzaklaşmasına neden olması vurgulanmış. Hayatta belirsizliğe terkedilen ilişkilerin affedilebilir taraflarını, sevdiklerinin değerini bilmeyi Murphy'nin tarzıyla buluşturan film konuyu hafifleterek dramatiklikten uzaklaştırmasıyla ayrı bir anlam kazanmış. Oyunculukların senaryodan geri kaldığı bu eğlenceli filmi hafta sonu izleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Unutmayın, bir kelime bir yaprak... İyi seyirler!





Yorumlar