SUNSHINE CLEANING




Little Miss Sunshine'ın yapımcılarının elinden Amy Adams, Emily Blunt ve Alan Arkin gibi oyuncuların başrolü paylaştığı film özellikle girişimcilere tavsiye edilir. IMDB puanı 6.9. 2008 yapımı komedi dram kategorisindeki değerlendirebilecek film içeriğindeki dibe vuruştan kurtulmaya çalışan hayatlara, vakalarda karşılaşılan hikayelere kadar yelpazesini genişletmiş bir senaryoyla karşımıza çıkmaktadır. Tarzları açısından Little Miss Sunshine ile benzeşmeleri filme olan sempatiyi artırmakta. Girişimcilik, dayanışma, insan psikolojisi üzerine yoğunlaşan film tümden bakıldığında ortalama değerlendirilse de bakış açısı kazandırabilecek türde.



Film lisedeyken amigo kızların en popüleri olan Rose Lorkowski'nin kardeşi ve oğluyla hayatına devam ederken temizlik işleriyle geçimini sürdürmeye çalışmasını konu almaktadır. Oğlunun sergilediği davranışlar nedeniyle okul değiştirmesi zorunluluğu onu farklı bir iş yapmaya zorlamış, sevgilisinin de önerisini dinleyerek cinayet, intihar gibi vakalarda evleri temizlemeye yönelik bir iş kurmasını sağlamıştır. Adını "Sunshine Cleaning" koydukları şirketi kardeşiyle birlikte geliştirmiş fakat bu sırada Rose kendisini bulunduğu konum ile ilgili sorgulamaya başlamıştır.



Senaryo içerik itibariyle orjinallik beslese de bütünde etkisini yitirmiş standardlaşmış. Filmde Emily Blunt'ın canlandırdığı karakter ailenin taşıdığı izleri gösteriyor. Taşıdığı rol ile senaryoyu tamamiyle yansıtan bu karakter yardımcılıkta iyi bir yerlerde. Filmde radyoya yapılan konuşmalar, tren yolu altında tren beklenmesi gibi sahneler ailenin dışa vurumunu etkili yansıtan bölümler olmuş. Filmde birçok çıkarılabilecek done olmasına rağmen benim hususi olarak vurgulamak istediğim insanlar hayatlarında dibi yaşayabilir, olması gerektiği yerden farklı bir noktada olabilir fakar isteyince ve aksiyona geçince bir şeylerin olabileceği ve ne kadar zor durumda olunsa da bir noktaya gelinebileceğini vurgulaması konusudur. Filmin bu mücadeleci ve girişimci havası beni en çok etkileyen kısmı oldu. Çıkış noktası kalmasa bile hayat mücadelesi ile bitmiş durumdan kurtulmaya çalışmanın çabalarını gördüğümüz "Günışığı Temizleme Şirketi" adıyla da bunu yansıttıkları film bence izlemeye değer. 

Yorumlar