JOY



Oscar'lı yönetmen David O. Russell tarafından beyaz perdeye aktarılan gerçek bir öyküye dayanan senaryonun başrollerini Jennifer Lawrence, Bradley Cooper ve Robert DeNiro paylaşmaktadır. IMDB puanı 6.7. 2016 vizyonlu bu filmde Jennifer Lawrence en iyi kadın oyuncu kategorisinde performansıyla geçenlerde gerçekleşen 73. Altın Küre'de ödül almış ve Oscar'a aday gösterilmiştir.

 
 
 
 
Film biraz dram olmakla beraber karışık bir aile yapısına sahip olan Joy'un evin adeta yönetmeni şeklinde herkese yetişmesini ve küçüklüğünden gelen yeteneğini ve enerjisini bulunduğu ortama harcamasıyla başlar. Joy, eşiyle boşanmış, çocuklarını idare etmeye çalışarak, annesinin umutsuz gönlünü yapmakta zaman zaman da babasıyla uğraşmaktadır. Joy'da küçüklükten gelen yaratıcılık ve hayal gücü onu bambaşka noktaya getirecektir. Anneannesinin onun yeteneğine inanması ve destekçisi olmasıyla birlikte hayalleri için adım atar ve zor yolu seçer.
 
 

Filmi genel olarak değerlendirecek olursak, senaryoya vurgu yapmaya çalışmasıyla oyuncu kadrosunu sağlama alarak filmi riske atmama yolu seçilmiş. Jennifer Lawrence'ın Bradley Cooper ile uyumluluğu sayesinde film çıtayı bir tık yükseltmiş. Fakat senaryo geçişlerinde zaman zaman kopukluk yüzünden seyirci hikayenin içine tam dahil olamamakta. Girişimci ruhu aşılayan konusu birçok kişiye örnek olabilecek kriterdeyken biraz daha zengilleştirilerek sunulsaydı en iyi film kategorisinde bile olabilirdi.  Yer sileceği icadı ile küçük icatların mutfağını ve farkındalığını arttırmasıyla başarı hikayesi denilebilecek kıvamda. Filmi yorumlarken karakterlerden bağımsız olmayı seçtim, bu seçimin objektif olduğu görüşündeyim. Filmde vurgulanan kısımlardan biri ve dikkat çekeni de küçüklükten kurulan hayallerin, yeteneklerin, çabanın, üstüne düşmenin hikayesini anlatması. Beklentisiz izlenmesiyle yeni bir deneyim katacak olan film için şimdiden iyi seyirler !!!

Yorumlar