INTERN

Daha öncesinde "Kadınlar Ne İster?" filminin yapımcılığı ile karşımıza çıkan Nancy Meyers yapımcılık deneyimini yine benzer türde üstlendiği 2015 yapımı dramatik komedi filmin başrollerini Robert De Niro ve Anne Hathaway gibi iki başarılı oyuncu paylaşmaktadır. IMDB puanı 7.1. Filmin dikkat çekici mottosu "tecrübe asla eskimez" ile seyretme ilgisinin artması, izlendikten sonra da etkisini sürdürecektir.
Film konusu itibariyle, Jules Ostin internetten giyim üzerine satış yapan şirketi kendi elleriyle kurmayı ve büyütmeyi başarmış, evli ve bir kız sahibidir. İş yerindeki tempo arasında sosyal sorumluluk projesi kapsamında kıdemli stajyer programı başlatılmış ve şirkete deneyimli yaşlı kişilerin alınarak onların iş hayatına tekrar kazandırılması ve deneyimlerinden faydalanılması amaçlanmıştır. Öte yandan, emeklilik hayatı sürdüren 70 yaşındaki Ben Whittaker hala yapabileceği bir şeyler olduğunu düşünerek iş ilanına başvurur.  Stajyer olarak başlayacağı için mutlu olan Ben kendini Jules Ostin'a çalışacağı haberini alması üzerine olaylar gelişmektedir. Ben'in örnek davranışları Jules üzerinde etki ve güven yaratır. Ben ile paylaşımları, Jules'in hayatında ve kaygılarından arınmasında büyük destek olacaktır.




Filmde Ben karakterini canlandıran Robert De Niro'nun mükemmel oyunculuğu "Doğru olanı yapmak hiç yanlış olmamıştır." cümlesi ile karakterini yansıtmış, herkes tarafından sevilen ve örnek alınan profil ona çok yakışmış. Vermesi gereken mesajları ve duygu aktarımını o kadar başarılı yapmış ki filmin mottosunun hakkını vermiş. Anne Hathaway ile olan uyumu ve kimyaları senaryoyu çok daha keyifli hale getirmiş. Anne Hathaway önceki deneyimlerinin üzerine koyarak bir tık daha iyi bir performans göstermiş.

Film geleneksel ve modern harmonisini barındırsa da, 21. yüzyıl yeni iş, ev ve ebeveyn yapısını sunmakta. Teknolojinin getirdiği ticaret davranışları, iş yapış şekilleri ve değişimi gördüğümüz film girişimciler için de kılavuz niteliğinde. Temelde yatan birbirini anlama ve deneyim felsefesi filmin dinamizmini korumuş ve zaman zaman seyirciye duygusal anlar yaşatmakta. İlk sahnelerde hissedilen ve sonrasında çözülen koçluk, istediğini yapmadaki mutluluk, anlaşılma ve farkındalık kavramları da ana temayı barındırmış diyebiliriz. Filmdeki tek tartışma konusu anneba (annelik rolünü üstlenmek zorunda kalan baba) profilinin gerekli olup olmadığı noktası. Zaten fazlasıyla içerik barındıran filmde bir de buna vurgu yapılması senaryoyu iç içe geçirmiş. Ancak iş ve özel yaşam dengesi noktasında güzel mesajlar içerdiğini söyleyebiliriz. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri. İyi seyirler!!!



Yorumlar