BIG EYES




Christopher Waltz ve Amy Adams'ın başrollerini paylaştığı biyografi drama kategorisinde değerlendireceğimiz filmin yönetmenliğini Tim Burton üstlenmektedir. Film senaryo itibariyle 1960'larda popüler olan Margaret Keane'in büyük gözlü çocuk portreleri ile kocası Walter Keane'in sahtekarlığını konu almaktadır. IMDB puanı 7.0. 2015 yapımı olan film oyuncu kadrosuyla dikkat çekmekle birlikte Tim Burton'ın neler yaptığına dair merak uyandırmaktadır.




Eşinden ayrıldıktan sonra kızıyla birlikte şehrini terk ederek San Francisco'ya yerleşen Margaret, sokak sanatçılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Yaptığı resimlerdeki yeteneğinin farkında olmasına rağmen kazandığı para ile karşılığını alamayacağını anlamıştır. Tezgahının yanında aynı zamanda manzara resimleri satarak para kazanan Walter Keane ile tanışır. Walter'ın satışları, Margaret'ın resimlerini ülkenin en popüler resmi haline getirecek ve büyük gözlü çocuk hikayesi Margaret'ın yaşayacağı mücadeleye dönüşecektir.


Filmde en çok dikkatimi çeken portrelere yansıtılan büyük gözlere vurgu yapılmasının Margaret'ın "Gözler ruhun aynasıdır" söyleminin altını çizmesi olmuştur. Filmde bu mesajı fazlasıyla almanızla birlikte ikili diyaloglarda da dikkatinizi çekecektir. Walter'ın portreleri sahiplenmesi ve Margaret'ın savunmasız bırakılması filmde derin bir savaşa konu olacaktır.





Adaleti arayan ve kurtulma mücadelesi veren Margaret Keane rolüyle Amy Adams, performansıyla duygusal nüansları çok iyi sergilemiş ve Altın Küre Ödülü'nü almıştır. Asıl rol olarak gördüğümüz Walter karakterinin tüm yönlerini gösteren Christopher Waltz'ın performansı alkışa değer. Tim Burton'ın tarzını filmde en minimum düzeyde görebilsek de filme parantez açarak eleştirmenlerin ve senaryonun altını çizmesi filme ayrı bir bakış açısı kazandırmıştır. Filmin müzikleri Danny Elfman'a ait olup Lana Del Ray de Big Eyes, I Can Fly şarkıları ile filme katkı sağlamıştır. Genel olarak filmin içeriğine çok girmemeye çalıştım, yaşanmış hikaye olması sebebiyle Margaret'ın yaşadıklarını güçlü senaryo ve oyuncu kadrosuyla izlemenizde fayda var. Şimdiden iyi seyirler!!!


"Gözler Ruhun Aynasıdır"









Yorumlar