SING



Scarlett Johansson, Mathew McConaughey gibi isimlerin seslendirmeleriyle renk kattığı filmin yönetmeliğini Garth Jennings üstlenmiştir. IMDB puanı 7.2.  Son dönemde sinemacıların animasyon kategorisinde insanlaştırma trendi yoğunlaşmakta ve filmlerde hayvanlarla özdeşleştirilen karakterler dikkat çekmektedir. Birden fazla anlatılan hikayelerden alıntılamaların yapılabileceği film, potansiyelleri açığa çıkarmayı, yardımlaşmayı ve isteklerin korkularla çatışmalarını konu almaktadır.





Temiz kalpli, sorumluluk sahibi Buster Moon (kuala) babasından kalan tiyatro salonunu batmaktan kurtarmaya çalışmasıyla başlar. Tiyatro; artık parlak dönemini  kaybetmiş ve zor günler yaşamaktadır. Eski günlere döndürebilmek için yardımcısına verdiği şarkı yarışması ödülü ilanı; yardımcının yaptığı hata ile birlikte yarışmada çok büyük bir rol alır ve herkesin katılmak istediği hale gelir. Buster, yarışmada seçtiği beş yarışmacı ile birlikte hazırlıklara başlar. Öte yandan bu yarışmayı fırsat olarak gören, sınırları zorlayan anne domuz, utangaç fil, dolandırıcı fare, gangster goril, aldatılmış kirpi Buster'a bu süreçte çok yardımcı olur. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen bu kadronun işleri hiç de planladığı gibi gitmeyecektir.



Her hikayenin kendine göre verdiği mesajlarla birlikte pek çok çatışmanın görülebileceği karakterler filmde özenle seçilmiş durumda. Genel olarak animasyonlarda verilen iyi kötü mesajı bu filmde çok fazla vurgulanmamış, çoğunlukla duygularda buluşmuştur. Filmde, potansiyellerin değerlendirilmesi ve bunu hikayeleştirmesi anlamlı kılınmış. Yetişkinlerin de izleyebileceği film eğlenceli vakit garantisi sunmaktadır. Şimdiden iyi seyirler !!!





Yorumlar