CLICK


Adam Sandler'ı bilenlerin az çok tahmin edebileceği tarzda olan 2006 yapımı filmde Sandler'a Kate Beckinsale, Christopher Walken ve David Hasselhoff eşlik ediyor. Komedi, fantastik türündeki filmin yönetmenliğini Frank Coraci üstlenmiş. IMDB puanı 6.4. Filmin içeriği hayattaki önceliklere ve hayatın anlamına ilgi çekerken yer yer espirili duygusal mesajlarıyla hayatın her anının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğu mesajını veriyor. Film genel olarak, mimar ve aile babası olan Micheal'ın yaşantısında yolunda gitmeyen şeyleri kumanda ile atlayabilme fırsatını elde etmesi ve sonrasında yaşadıklarını konu almaktadır.



Eşi Donna, oğlu Ben ve kızı Samantha ile rutin bir hayat süren Micheal iş yaşantısında karşılaştığı stres sebebiyle ailesini ihmal eder. Evdeki kumandalardan canı sıkılan ve tek bir kumanda ile kontrol edebilecek bir ürün bulmak için yola çıkan Micheal tesadüfen karşılaştığı markette Morty ile tanışır. Morty böyle bir kumandayı ona sunabileceğini ve geri iade edemeyeceğini söyler ve hediye eder. Micheal kumandanın farklı yönlerini keşfeder ve işler kontrolden çıktığında onu otomatik pilota almaktadır. Hikayenin ana kurgusu bundan sonra farkına varılacaktır.



Bu ayki yazıda Click'e yer vermemin sebeplerinden biri, Adam Sandler'ın tarzına ayrıca önem vermem ve filmlerinde mesajların daha net anlaşılmasını sağlayabilmek. Aslına bakarsanız film eski olmasına rağmen mesajlar günümüze hala uymakta. Tarzlardan bahsederken filmi Jim Carrey'nin Yalancı Yalancı filmiyle benzetenler olduğunu da söyleyebiliriz. Güldürürken düşündüren, hikayeyi fantastikleştiren yapısı ile sık sık hayattaki temel konuların altını çizmesi ile komedi filmleri, önemini hep hatırlatıyor.


Filmde en çok dikkatimi çeken; paylaşılan anları, katlanılamayacak anları, güzellikleri, hastalıkları aslında hayatı bütünüyle anlamlandıran ayrıntılarıyla bir arada tutması. Micheal yerde, ailesi başında ve Donna'ya verdiği küçük bir detay ve Micheal'ın babasının çeyrek hikayesi filmin temel mesajları diyebiliriz. Oyunculuklar konusunda denilecek çok fazla bir şey yok. Filmdeki en fantastik karakter olan Morty'i canlandıran Chriptopher Walken profesyonelliği şapka çıkarılacak nitelikte. İzlenmesi konusunda ben de filmi önceliğe koydum sizlerin de koymasini tavsiye ederim. Şimdiden keyifli seyirler!




Yorumlar