A STREET CAT NAMED BOB




Londra'da yaşayan evsiz James Brown'ın yaşadıklarını konu aldığı kitaptan ve gerçek hikayeden esinlenerek yapılan 2016 İngiltere yapımı filmin başrollerini Anthony Head, Caroline Goodall paylaşıyor. James Scott, Spencer Pollard yapımcılığı ile filmin IMDB puanı 7.4. Film çok büyük prodüksiyon üstlenmese de konusu itibariyle izlemeye değer nitelikte. 

"Önümüzdeki yolun engelsiz olamayacağını biliyordum. Sağda solda sorunlarla yüzleşeceğimiz kesindi, ne de olsa hala Londra sokaklarında çalışıyordum. Hiçbir zaman kolay olmayacaktı. Ama beraber olduğumuz müddetçe, her şeyin iyi olacağına dair içimde bir his vardı."


Kısaca konusundan bahsedecek olursak, yaşamını sokaklarda gitar ile şarkı söyleyerek sürdürmeye çalışan James'in umut içermediğini düşündüğü hayatında, birgün karşılaştığı sokak kedisini tedavi ettirmek zorunda kalmasıyla gelişecek olaylar hayatını değiştirecektir. 

"Birkaç gün içinde sağlığımda ve genel olarak hayatımda yaşanan değişim muazzamdı. Sanki biri perdeleri kaldırmış ve hayatıma bir miktar günışığı sokmuştu."


Film gerçek hayattaki karakterleri birebir yansıtmış diyebiliriz. Merak edenler aynı isimli kitabına ya da James'in videolarına göz gezdirebilir. Temelde sevginin, bağlılığın altını çizen filmden çıkarılabilecek çok fazla mesaj var. Etkileyici hikayeyle karşılaşmam yeni olması sebebiyle bu ay konu ettiğim filmi izleminizi tavsiye ederim. İyi seyirler ! 

"Herkesin bir fırsata ihtiyacı vardır, herkes o ikinci şansı hak eder. Bob ve ben, elimize geçen bu şansı değerlendirmiştik."



Yorumlar