I ORIGINS



Mike Cahill senarist ve yönetmenliğinde 2014 yapımı filmin başrollerini Michael Pitt, Steven Yeun gibi isimler paylaşmakta. Cannes Film Festivali resmi seçkisi dahilinde yer alan yapım romantik dram kategorisini bilim kurgu ile süslemiş diyebiliriz.

Film moleküler biyoloji uzmanı olan Ian'ın laboratuvarda deneyleri yürüten ekip arkadaşıyla gözler üzerine kök hücre deneyleri çalışmasıyla enteresan bulgular elde etmesini konu almaktadır.

Filmi kaleme almamın sebeplerinden başlıca olanı ortaya kurgusal yorumlamalar çıkarması. Bu sebeple diğer tüm şeylerden sıyrılarak kurgu üzerine odaklandım. Sonunda kafalarda soru işareti bırakan filmler hem eleştiri almaya hem de yorumlara konu olmaya müsaittir. Bu filmde de yer yer görebileceğiniz belli sahnelerden bağımsız olarak düşüncem filmin kurgusunun çok orijinal olması ve üzerine biraz daha detaylı çalışılsaydı farklı noktaya gelebileceğiydi. Bu biraz da yönetmen bakış açısı ya da aktarmak istedikleri ile ilgili olabilir. Beğenip beğenmeme konusunu açık bıraktığım film hakkındaki yorumları sizlere bırakıyorum....



Yorumlar