FOCUS




Yönetmenliğini Glenn Ficarra ve John Requa'nın yaptığı 2015 ABD yapımı filmin başrollerini Will Smith, Margot Robbie paylaşmakta. IMDB puanı 6.6. Konusu itibariyle adından da yola çıkarak odağınıza alacağınız film, şaşırtıcı diyebileceğimiz türden.




Nicky, işinde usta dolandırıcılardan biri olmasına karşın bir gün tuzak planla karşılaşarak Jess ile tanışır. Acemi olsa da ondaki potansiyelini gören Nicky, Jess'i ekibine dahil eder. Planlarını haberi olmadan Jess başarıyla bitirir. Nicky yaptığı işte duygusallığa yer vermeyerek Jess'i terk eder ve yıllar sonra karşılaşmaları onun yürüttüğü işi alt üst eder. Olaylar birbiri ardına gelişecek, maceranın duygusallıkla harmanlandığı, sürprizlere şahit olunacaktır.



Filmin senaryosu, macera, suç tarzındaki filmlerin olay örgülerine kıyasla daha rahat ve akıcı şekliyle hazırlanmış. Çok karakter tek olay yerine az karakter ve farklı olayları birbirine bağlayarak seyirciyi karakterlere yakın tutuyor. Filmi izlerken Nicky karakterinin derinini görebiliyor ve beklenmedik davranışlarını detaylarda anlamlandırabiliyorsunuz. Nicky'nin babası bir yerde notunuz olarak dursun... Filmin isminden yola çıkarak odak konusu ince ince işlenmiş, dikkati dağıtmak, algı ve sübliminal etkilere yer verilmiş. Filmin merkezine konan Jess karakterinden "acaba mı?" dedirten hareketi görmememiz filmin duygusallığını ön plana çıkarmış. Oyunculuklar karakterleri kafalarda karışıklık yaratmadan yalın haliyle yansıtmış. Genelde bu tarz karakterlere daha fazla hava verilse de filmde ana karakterin bunu çok ön planda tutmadığını görüyoruz. Yönetmenler filmde mizahı da atlamayarak keyifli hava katmayı başarmış. Filmin ikinci yarısındaki Buenos Aires planı senaryonun kırılımı diyebiliriz. Tahmin edilemeyen özelliği filmin başarısını kanıtlayarak seyirciye iyi vakit geçirtiyor. İzlemenizi tavsiye ederim. İyi seyirler!!!







Yorumlar