UP IN THE AIR




Walter Kirn'in romanından uyarlanan 6 dalda Oscar adayı olan 2009 yapımı filmin başrollerinde George Clooney, Anna Kendrick, Jason Bateman, Vera Farmiga yer almaktadır. Juno ve Thank you For Smoking filminin yönetmenliğini yapan Jason Reitman imzasında filmin IMDB puanı 7.2. Romantik ve dram kategorisinde dolansa da gerçekçi olma özelliğiyle ön plana çıkan filmi izlemeniz size yeni hikayeler ve bakış açısı kazandıracaktır.


Film, işi sebebiyle hayatını şehirden şehire, havalimanlarında, otellerde geçiren Ryan Bingham'ın şirketinin işten çıkardığı kişilere bunu söylemesini konu almaktadır. Şirketin resesyon ile birlikte küçülmeye gitme kararı 10 milyon mil hedefi olan Ryan'ı işi sebebiyle zorlayacak ve daha az seyahat etmesini uygun bulacaktır. Bu sırada işi öğrettiği Natalie'yle yaptığı seyahat boyunca bakış açısı değişecek ve Alex ile olan ilişkisini değerlendirme fırsatı yakalacaktır.


Film genel seyrinde durağan geçiyor gibi görünse de vurgulanan senaryo ve içeriğindeki mesajlar olmuş diyebiliriz. Uyarlama kategorisinde de farklı değerlendirilebilir. Ancak söylemeliyiz ki o yıl en çok adaylık kapmış olan bu filmin aday kategorileri tam yerinde olmuş. Yardımcı kadın oyuncudan tutun (Vera Farmiga, Anna Kendrick), En İyi Erkek Oyuncu (George Clooney), En İyi Uyarlama Senaryo ve diğerleri... Karakterlerin uyumu ve filmin görüntüleri kesinlikle izleyiciyi yakalıyor. İşsizlik durumunun insanlardaki farklı yorumlamalarını, bireyselleşmenin altını çizmesiyle mesajlar çıkarılabilecek bir film. Diyaloglar bu anlamda önemli. İzleyince finali farklı olabilir mi diye düşündüren güzel vakit geçirten filmi izlemenizi tavsiye ederim...

Yorumlar