NERVE




Jeanne Ryan'ın Nerve romanından uyarlanarak gerilim macera kategorisindeki filmin yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost üstlenmektedir. Başrollerde ise Emma Roberts ve Dave Franco yer almaktadır. 2016 yapımı filmin IMDB puanı 6.6. Özgün senaryosuyla dikkat çeken film, sanal dünya ile gerçekliği gerilim tadında sunmaktadır. 


Senaryo itibariyle üniversite öğrencisi olan Vee'nin "doğruluk mu cesaret mi" popüler sanal oyununa arkadaşlarının etkisi ile izleyici olarak değil oyuncu olarak girmesiyle yaşadığı olayları konu almaktadır. Oyunun tek farkı oyuncu olarak katılanların kendilerine verilen görevleri gerçek hayatta yaparak para kazanmasıdır. İzleyiciler de oyuncuları izlemek için para vermektedir. Vee başka oyuncu olan Ian ile hiç satın alınmayacak elbiseyi denemek, motora binmek, merdiven ile karşıya geçmek gibi gelen görevleri yerine getirerek daha tehlikeli, risk içeren, bilinmeyen olaylara şahit olacaklardır. 


Film her şeyden önce günümüz konseptlerini harmanlayarak sanal dünyanın karanlık taraflarını sunması ve eleştirel bakış açısından çok değerli. Gerçek dünya ile farklı kurgu oluşturarak çeşitli mesajlarla gençleri hedef kitle haline getirmiş. Filmde aynı zamanda izleyicilerin psikolojik yansımaları ile yaşattığı etkileri görüyoruz. Oyuncular tam anlamıyla senaryonun hakkını vererek duygularını çok güzel aktarmış. Filmdeki odaklandığım yer macera sahnelerinden ziyade senaryo olması sebebiyle sıkılmayacağınızı düşündüğüm filmi izlemenizi tavsiye ederim...


Yorumlar