FLORENCE



Yönetmenliğini Stephen Frears'ın üstlendiği 2016 yapımı filmin başrollerinde Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg yer almaktadır. Filmin IMDB puanı 6.3. Film, gerçekte yaşamış Florence Foster Jenkins hikayesinden yola çıkarak komedi anlatımıyla keyifli bir film.




New York'ta yaşayan zengin Florence Foster Jenkins'in operaya olan tutkusu ve sesi kötü olmasına rağmen çıkardığı plak, verdiği büyük sahne gösterileriyle operaya gönlünü kaptırmıştır. Hastalığı sebebiyle piyano hayallerini yarıda bırakmış opera şarkılarını seslendirmeye karar vermiştir.  Yaşadığı ortam kocası Clair Bayfield tarafından düzenlenmiş ona istediklerini gerçekleştirmiştir.




Filmde detaya girdikçe seyirci olarak ana karakteri sahiplenme gibi duygular yaşanıyor. Tam emin olunamayan ilişkilerdeki gerçeklik, karakterleri sorgulatsa da her gelişen olayda konuşmalar ve sahneler "vay be" dedirtiyor. Hugh Grant'ın oynadığı Clair karakteri bu anlamda hikayenin ana merkezinde. Yaşananlardan Florence'in haberinin olmaması ayrı bir soru işareti ama gerek çıkar kaynaklı ilişkilerin gerek düşünmeden yapılan eleştirilerin filmdeki verdiği mesajlar düşündürücü. Florence'in yeteneğinden ziyade şarkı söyleme hevesi ona karşı sempatiyi artırıyor. Meryl Streep oyunculuğu da bu anlamda karaktere renk katmış. Ancak hikayenin gerçek olduğundan da yola çıkarsak ana karakterin ilgi çekici hikayesi ve yaşadığı keyif hepimize yansıyor.  İyi seyirler!




"İnsanlar şarkı söyleyemediğimi söyleyebilirler ama şarkı söylemediğimi söyleyemezler."





Yorumlar