I AM MOTHER



Başrollerini Clara Rugaard, Hilary Swank'in paylaştığı 2019 Netflix yapımı film bilim kurgu ve gerilim kategorisinde yer almakta. IMDB puanı 6.8. Senaryo yeni nesil insanlığa dikkatini çekerek robotlara farklı tematik anlam yüklemiş. 

İnsan nüfusunun hiç olmadığı bir dünyada geriye kalan embriyolar arasından seçilerek bir robot tarafından yetiştirilen genç kız (APX03) tam anlamıyla mükemmel büyütülmüştür. Anne robotun görevi yaralı gelen yabancı nedeniyle şüphe uyandırmaya başlar. Genç kız olayları sorgulaması ile bilinmeyenler açığa çıkar.





Filmde genç kızı canlandıran Clara Rugaard çok iyi iş çıkarmış, karşısında Hilary Swank gibi güçlü bir oyuncu olsa da hakkını vermiş. Hilary Swank oynadığı rolde duygu yoğunluğunu fazlasıyla aktarıyor. Senaryoda tek bir mekan, kurulu yapı gelinen noktada tüm parçaları birleştiriyor. Bazılarına göre sönük algılanabilecek final aslında amacı aktarmış, kızın yetiştirilme sebebini daha iyi anlatıyor. Yeni nesil insanlık konusunda robotlara bakış açısını tekrar sorgulatıyor ancak açık kalan konular bahsedilmiyor. Böyle bir planı hayata geçirmek isteyenin hikayesi yer almıyor. Tam anlamıyla geçiş dönemi öncesi ve sonrasını bilemiyoruz. Buna rağmen kesinlikle ilgi çekici bir film. Belki devamı yapılırsa soru işaretlerini de gidermiş oluruz. Film, robotların olduğu dünya kurgularını ve tek bir yerde yetiştirilen çocukların dünyasını aktarmasıyla orijinalliğini koruyacak. İzlemenizi tavsiye ederim... 



Yorumlar