THE MAN FROM EARTH



Senaryosunu Jerome Bixby'nin yazdığı başrollerinde David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley'nin yer aldığı 2007 yapımı film drama bilim kurgu kategorisinde yer almakta. IMDB puanı 7.9. Tek bir mekanda çekilmiş, düşündüren, seyirciyi izlerken kafalarda soru işareti yaratan cinsten.



Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman görevinde başarı ile ilerlerken aniden istifa edip başka bir yere taşınma kararı alır. Profesör arkadaşları onunla nedenlerini konuşmak ve veda etmek için onu ziyaret ederler. Ve meraklı sorularla birlikte 14.000 yaşında olduğunu söyleyen John'un diyalogları gelişir.




Film her şeyden önce herhangi bir geriye dönüş sahnesine ihtiyaç duymadan tek bir diyalog konusu üzerinden ilerliyor. Diyaloglar çeşitli bilim dallarındaki uzmanların yer aldığı ortamda bakış açılarını değiştiriyor. Anlatılanları kanıtlayacak ya da kanıtlayamayacak bir şey olması, durumu daha da farklı bir boyuta taşıyor. Bir yandan arkadaşlarının delirmiş olabileceğini düşünürken bir yandan akıllarındaki sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar. Film bu anlamda son sahnelerine kadar gizemini koruyor. Psikiyatr rolündeki Richard karakteri filmin en can alıcı bölümünü oluşturuyor. Anlatılanları düşünürsek eleştirel değerlendirilmesi normal diyebiliriz, ancak filmin ana mesajının inanmak olduğunu düşünüyorum. Genel olarak ilginç bulmakla birlikte saçma bulduğum yerler olduğunu söylemeliyim. Ama her seyircinin yakalayabileceği farklı mesaj olmakla birlikte bilim kurgu kategorisinde bakıldığında izlenmesi gereken filmler arasında... İyi seyirler!



Yorumlar