BLIND SIDE



Michael Lewis romanı The Blind Side: Evolution of a Game'den uyarlanan biyografi tadında 2009 yapımı filmin başrollerinde Sandra Bullock, Kathy Bates, Quinton Aaron, Kim Dickens gibi isimler yer almakta. Filmin IMDB puanı 7.6. Film gerçek yaşam öyküsü ile kişinin yeteneklerini, potansiyelini açığa çıkarmanın en güzel örneklerinden.



Evde 13 kardeş ile kendi yaşını yaşayamayan ve aile problemleri nedeniyle derslerinde başarısız olan Michael Oher sokakta yaşamaya çalışırken Leigh Anne'nin dikkatini çeker ve Anne onu evine alır. Aile bireylerinin de benimsediği Oher'i zaman içinde tanımaya çalışan Anne onun davranışlarını izlemeye başlayarak iyi yönlerini bulmaya çalışır, aralarındaki bağ öyle gelişir ki Anne onu evlatlık edinir. Fiziki yapısı ve sahiplenme duygusu ile Oher'in futboldaki yeteneği keşfedilir ve okulun futbol takımına girmesiyle hayatı ve çevresi bir anda değişmeye başlar. 



82. Oscar ödüllerine aday gösterilen filmde tema olarak insan okuma, tanıma, koçluk ön plana çıkıyor. Doğru yönlendirmeyle kişilerin potansiyel gerçekleştirebileceği başarıları göstermesiyle film izleyenlerin gözünde spor filmi olmaktan çıkarak daha duygusal yer ediniyor. Filmde özellikle En İyi Kadın Oyuncu ödülünu alan Sandra Bullock'un oynadığı karakter hepimize hoşgörünün ve insanlara dokunmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Oyunculuğu filmin kalitesini iki sınıf geliştirmiş diyebiliriz. Filmde ayrıca dikkat çeken küçük çocuğu canlandıran Jae Head rolüne renk katmış. İyi seyirler!!!


"Bazı insanlar soğan gibidir, anlayabilmek için katman katman kabuğunu soymak gerekir."

Yorumlar