MARRIAGE STORY



Senaryo ve yönetmenliğini Noam Baumbach'ın yaptığı 2019 yapımı Netflix filmi evliliği biten çiftin hikayesi ile seyirciye farklı bakış açısı sunuyor. IMDB puanı 8.2. Başrollerinde Adam Driver, Scarlett Johansson yer alıyor. Film birbirini sevme nedenlerini anlamaya çalışan Nicole ve Charlie'nin boşanma hikayelerini bütün olarak ele alıyor.



Charlie doğduğu yerden tek başına New York'a gelmiş ve kendi başına idare edebilen tiyatro yönetmeni. Nicole ise sinema kariyerini bırakarak New York'a gelmiş Los Angeleslı oyuncu. Boşanma kararları, şehirlere dönüş ve çocuğun velayeti rekabete sebep olacak, onları karşılıklı hesaplaşma noktasına getirecektir. Her ikisi de çocuğuyla vakit geçirmeyi seven çiftin problemleri gün yüzüne çıkar ve birbirleri ile ilgili düşünceleri açığa çıkar. Beklediklerinden farklı gelişen olaylar her ikisi için de daha zorlaşır ve kararlarını tekrar sorgulatır.




Filmde en dikkatimi çeken noktalardan biri her iki karaktere de aynı ölçüde yer verilmiş olması ve ikisinin bakış açısıyla olayların gösterilmiş olması. Bu, seyirciyle empati yakalanarak samimi paylaşımlar sunulmasını sağlamış. Evlenme hikayelerinden çok odaklanılan boşanma evrelerinde aslında karakterlerin pişmanlıkları, kızgınlıkları ve bunları birbirleri ile derinlemesine paylaşamamış olmamaları ilişkilerinin bitme nedenlerini gösteriyor. Rahatını bozamama, direk muhatap alamama, vazgeçme ihtimali, avukatlar, korkular... Tam anlamıyla kırılım noktası yaşatıyor. Oyunculuklara gelince Scarlett Johanson ve Adam Driver tam anlamıyla Oscar'lık oynamış diyebilirim. Belki aday olurlar kim bilir... Dikkatimi çeken bir diğer oyuncu filmin ritmini artıran avukat Nora karakterini canlandıran Laura Dern, kesinlikle süper oynamış. Her ne kadar ayrılık filmi olsa da gerçekçi şekilde anlatısı ile filmin farklı olduğunu ve sevileceğini düşünüyorum. İyi seyirler!


Yorumlar