PATCH ADAMS


Gerçek bir hikayeden uyarlanan 1998 yapımı film "Kahkaka Bulaşıcıdır" mottosuyla iyimserliğin ve insanlara fayda sağlayabilmenin en güzel örneklerinden birini sunuyor. Başrolü Robin Williams'ın aldığı filmin IMDB puanı 6.8. Film, mizahı merkezine alan Patch Adams karakterinin hayatındaki verdiği karar ile doktor olma yolundaki yaşadıklarını ele alıyor.


Patch Adams, kendi isteğiyle psikiyatriye yattiktan sonra hastalara yardımcı olabildiğini anlar ve kendi sorunlarından çıkarak başka arayışlara girer. Doktor olmaya karar veren Patch yaşı biraz büyük olmasına rağmen tıp fakültesine öğrenci girer ve tüm normları, kuralları bir anda alt üst eder. Uyumsuz karakter olarak anılsa da hastalar ve insanlarla bağ kurarak farklı doktor bakış açısı ortaya koyar. Kanser hastası çocuklara palyaço taklitleri yapar, durumu ağır olan hastalarla ilgilenerek onlara mutluluğu anımsatır.





Öncelikle filmi bende unutulmaz kılan kesinlikle Robin Williams'ın oyunculuğu diyebilirim. Yıllar geçse de film her zaman bize mutluluğu, insanlara dokunmayı, kahkahayı ve sevgiyi anımsatmaya devam edecek. Patch karakteri ile anlam kazanan asıl olan görev ya da işin kendisi olmamakla birlikte işe sevgiyi katmak, insanlarla ilgilenmek, ilişkilerini güçlendirmek ve onların yolculuğunda fayda sağlayabilmek, gülümseme yaratmak mesajları ders niteliginde. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında gördüğüm Patch Adams'ı izlemenizi tavsiye ederim. İyi gülümsemeler !


Yorumlar